news-details

BorgWarner, elektrikli ticari araç için batarya sistemi sağlayacak

BorgWarner, Avrupalı bir üretici tarafından ilk ağır hizmet tipi elektrikli kamyon serisine güç sağlayacak.

747 volta kadar enerji yoğun elektrikli güç-aktarma sistemleri için geliştirilen her 9 AKM batarya paketi, 98 kWsa enerji depoluyor ve tüm konektörlerle birlikte kuruluma hazır hale geliyor. 4x2 kamyonu beslemek için 294 kWsa sağlamak üzere üç paket ve 6x2 kamyonu beslemek için 392 kWsa sağlamak üzere dört paket kullanılıyor.

Batarya, araç yükünü en üst düzeye çıkarmak için kompakt ve hafif olarak tasarlandı. Ayrıca elektrikli ticari araç (eCV) toplam sahip olma maliyetini mümkün olduğunca düşük tutmak için tahmini ömrü 4 bin döngü civarında. Bunun dışında sıvı soğutma ve çok seviyeli koruma özellikleri sistemin daha da güvenli olmasını sağlıyor.

“Araç menzili önemli ölçüde artacak”

BorgWarner Global Akü ve Şarj Sistemleri Başkan Yardımcısı Henk Vanthournout, “Bu üretici ile daha önce batarya sistemimizin daha eski bir versiyonunu kullanan yüksek voltajlı prototip araçlar üzerinde çalışmıştık. Ortaklığımızı sürdürmekten gurur duyuyoruz” diyerek, “Bu heyecan verici yeni projede müşteri, önceki modele göre enerji yoğunluğunda yüzde 50 artış sağlayan ultra yüksek enerjili batarya sistemimizin en son neslinden yararlanıyor. Bu gelişim, araç menzilini önemli ölçüde artırarak, onu uzun mesafeli elektrikli ticari taşımacılık için ideal çözüm haline getiriyor.” ifadelerini kullandı.

BorgWarner'ın Multi String Manager (MSM+) sistemi, ultra yüksek enerjili batarya paketleri ile destekleniyor. Araç kontrol ünitesi tek bir iletişim arabirimi olarak hizmet ediyor ve müşterinin yazılım geliştirme ihtiyacını azaltıyor.

BorgWarner'ın uzun mesafe taşımacılığına yönelik çözümü mekanik olarak sağlam, güvenli, kolayca ölçeklenebiliyor ve kWsa başına nispeten düşük satın alma maliyetleri sunarak otobüs ve kamyon uygulamaları için yeni enerji yoğunluğu standartları belirliyor. Tüm bu özelliklerle BorgWarner yüksek enerjili batarya alanında bir inovasyon öncüsü olarak konumlanıyor.

Hibya Haber Ajansı