news-details

Etem Çalışkan Bornovalılarla buluşacak

Bornova Belediyesi, İzmir’in Kurtuluşu’nun 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında Türk hattat, gazeteci ve ressam Etem Çalışkan workshop gösterisi ve söyleşisi ile Bornovalılar buluşacak.

Bornova Belediyesi Kent Arşivi ve Müzesi Dramalılar Köşkü’nde gerçekleşecek olan etkinlik 5 Eylül'de saat 19:00’da başlayacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasını stilize eden ve Anıtkabir kitabelerini yazımında görev alan Çalışkan, 100’üncü yıla özel olarak hazırladığı workshop gösterisini sunacak. 94 yaşındaki sanatçı gösterisinin ardından katılımcılarla söyleşi yapacak.

Kuruluşun ve zaferin 100’üncü yılında anlamlı etkinliklerle unutulmaz yapmak istediklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Anıtkabir’in hatlarını yazan, Atatürk’ün imzasından esinlenerek ‘K.Atatürk’ kaligramını üreten Etem Çalışkan gibi bir çınarı Bornovalılar ile buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Bize göstereceği ve anlatacağı çok şeyleri olduğunu biliyoruz. Bu özel günde herkesi aramızda görmek isteriz” diyerek vatandaşları davet etti.

Hibya Haber Ajansı