news-details

Ankara’da Elektronik Müzik Festivali kaldığı yerden devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Türkiye’de ilk kez geçtiğimiz yıl düzenlediği ‘Elektronik Müzik Festivali’ bu yıl da devam ediyor. Festival kapsamında; Seğmenler Parkı’nda kurulan konser alanını dolduran Başkentli gençler, Dj Anıl Bütün’ün başarılı performansıyla keyifli vakit geçirdi.

Büyükşehir Belediyesinin geçen sene olduğu gibi 2023’te de elektronik müziği ve bu tarzı sevenleri desteklemesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Bütün şunları söyledi:

“Sanat ve müzikle ilgili etkinliklerin olması, bunların Büyükşehir Belediyesine ait yerlerde yapılması inanılmaz güzel bir şey. Böyle etkinlikler yapıldığı zaman geri dönüşümü çok güzel oluyor. Enerji çok güzel, daha da güzel olacak. Ankara Büyükşehir Belediyesine ve Mansur Yavaş Başkan’ımıza çok teşekkür ederim.”

Doksanlı yıllardan beri elektronik müziğin Ankara’da sevilerek dinlendiğini belirten Festival Organizatörü Mustafa Demir ise “Ankara elektronik müziğin de başkenti… Elektronik müziği bu tür projelerle devam ettirebilmemiz çok güzel. Mansur Başkan’ın da buna destek olması da çok güzel. Bu tür prestijli projeler katma değeri de artırıyor. Bunun için çok memnunuz” dedi.

Seğmenler Parkı’nda serin havaya aldırmadan kendilerini elektronik müziğin ritmine bırakarak dans eden Başkentliler de gerçekleştirilen festival için ABB’ye ve Mansur Yavaş’ şu sözlerle teşekkür ettiler:

Seray Günyaktı: “Gençlere hitap eden bu tür etkinliklerin düzenleniyor olması çok güzel bir şey. Daha önce bu tarz etkinlikler yoktu.” 

Burhan Mutlu: “Türkiye’nin her yerinden buradaki etkinliklere büyük hayranlık duyuluyor. Kapalı mekanlara tıkılmaktan sıkıldık ve yorulduk. Bu atmosferde herkesin bir arada olması kadar mükemmel bir şey olamaz. Müzik dinlemeyi seviyoruz, elektronik müziği seviyorum ve bunu açık havada dinlemenin keyfini anlatamam.”

Merziye Nuri: “Çok güzel bir etkinlik. Çok güzel enerji alıyoruz. Ankara’da gençler için böyle etkinliklere ihtiyaç var. Çok zevk alıyoruz, hep böyle olsun ve devam etsin.”

ABB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının ev sahipliğinde ve Ankara merkezli elektronik müzik topluluğu ‘rave.ank’ın katkılarıyla düzenlenen festival 29 Nisan’a kadar sürecek.

Her ay elektronik müziğin bir temsilcisinin, Başkentin simge parklarında müzikseverlerle buluşacağı festival programı ise şöyle:

Sinan Çelik (30 Ağustos Zafer Parkı-10 Şubat 2023)

EFANİN (Anıtpark-17 Mart 2023)

TRIART (Botanik Parkı-29 Nisan 2023) 

Hibya Haber Ajansı