news-details

CHP'li Çetin: "Sağlık müdürlüğüne Sakarya'da sahte kanser ilacı satıldı mı?"

Çetin, gündeme dair yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Kanser ilacı diye satılan ilaçların aslında kanser ilacı değil basit bir ağrı kesici çıkması sağlık camiasında büyük bir infial yaratmıştır. SGK için TEB aracılığıyla yurtdışından ithal edilen ilaçların kimisinin içerisinde ilaca özgü etken madde bulunmaması konusunda ne Sağlık Bakanlığı’ndan ne de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından doyurucu bir açıklama yapılmamıştır. İddialar asla göz ardı edilmeyecek skandal niteliğinde iddialardır. İnsan hayatıyla oynanması söz konusudur. Bu konuya sessiz kalınmasını asla kabul etmiyoruz, Kanser ilacı diye satılan ilaç aslında kanser ilacı değil basit bir ağrı kesiciymiş! Şimdi kendinizi bu ilacı kullanan kanser hastalarının yerine koyun. Hastalığınıza mı üzülürsünüz, sahte ilaçla oyalandığınıza mı? Hayatınızın tehlikeye atılmasına mı? 
 
Söz konusu skandalın kentimize Sakarya'da yansıması ile ilgili olarak bilgi edinmek adına İl sağlık müdürlüğüne soruyoruz; söz konusu ilaçlar Genel Sağlık Sigortası kapsamında Sakarya’da kaç kişiye kullanılmıştır? Sakarya’da bu ilaçları kullanan hastaların sağlık durumları izlenmiş midir?
İl sağlık müdürlüğü bünyesinde yürüyen herhangi bir soruşturma var mıdır? Eğer varsa bu soruşturmanın sonuçları nedir? Kentimiz de 2002 yılından bu yana sahte ilaç tedarik eden kaç firma tespit edilmiştir? Bu firmalar söz konusu sahte ilacı hangi ecza depolarına, hangi kurumlara ve kaç kutu satmışlardır."


Hibya Haber Ajansı