news-details

Filistin, BM’nin kabul ettiği kararları memnuniyetle karşıladı

Vakıfbank 970x250

Bakanlıktan yapılan açıklamada BM Genel Kurulu’nun iki önemli kararı kabul etmesinin memnuniyetle karşılandığı bildirildi.

Söz konusu kararlardan ilkinin, Filistin halkının devredilemez haklarını, başta kendi kaderini tayin hakkı ile 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen Filistin Devleti’ni kurma hakkını yeniden teyit ettiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Karar, Filistin davasının adaletine ilişkin geniş bir uluslararası mutabakatı yansıtan ezici bir çoğunlukla kabul edilmiştir. Bu karar lehine 164 ülke oy kullanmış, 8 ülke karşı çıkmış, 9 ülke ise çekimser kalmıştır.”

Açıklamada “İkinci karar ise ‘Filistin halkının işgal altındaki Filistin toprakları, Doğu Kudüs dahil, üzerindeki daimi egemenliği ve işgal altındaki Suriye Golanı’ndaki Arap nüfusun doğal kaynakları üzerindeki hakları’ başlığını taşımakta olup, büyük bir çoğunlukla kabul edilmiştir. Bu karar lehine 156 ülke oy kullanmış, 8 ülke karşı çıkmış, 10 ülke çekimser kalmıştır.” ifadesine yer verildi.

  Hibya Haber Ajansı