news-details

Başkan Soyer, Kuveyt’in İstanbul Başkonsolosunu ağırladı

Kuveyt’in İstanbul Başkonsolosu Mohammad S.A.S. Alsharji, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti. Egemenlik Evi’ndeki Başkanlık makamında bir araya gelen Başkan Soyer ile Alsharji, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde yıkıcı etkiler bırakan depremin ardından yapılan çalışmaları görüştü.

Desteğimiz sürecek
Kuveyt İstanbul Başkonsolosu Mohammad S.A.S. Alsharji, depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı ve yaralılara geçmiş olsun dileklerini ileterek, Kuveyt kurtarma ekibinin de önemli çalışmalar yaptığını söyledi. Depremzedeler için finansal destek sağlandığını açıklayan Alsharji, İzmir’de yaşayan çok sayıda Kuveyt vatandaşı bulunduğunu, bir araya gelip depremzedelere yönelik yeni çalışmalar yapılabileceğini vurguladı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Kuveyt ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirterek, “Böylesi zor zamanlarda sizleri, dostlarımızı yanımızda görmek çok güzel. Yalnız olmadığımızı hissettirmeniz çok güzel. Tarım, turizm, atık yönetimi, akıllı şehirler gibi konularda ilişkilerimizi geliştirecek ortak çalışma kanalları bulabiliriz” dedi.
Hibya Haber Ajansı