news-details

Özdağ: ‘’Biraz cesur olun ve bize ne oldu anlatın’’

Sosyal medya hesabından yayımladığı videoda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Özdağ, “2015 haziran ve kasım seçimleri arasında Türkiye bir dizi felaket yaşadı. Ankara’nın göbeğinde 150’ye yakın insanın öldüğü patlama sadece bir tanesiydi bunlardan ve haziranda seçimleri kaybeden AK Parti kasımda tek başına kazandı.” dedi.

‘’Davutoğlu çağrılarıma hiç yanıt vermedi’’

Özdağ, Davutoğlu’nun AK Parti’den ayrıldıktan sonra yapmış olduğu konuşmada bu dönemi Cumhuriyet tarihinin en kritik dönemi olarak nitelendirdiğini hatırlatarak, “‘Bu dönemle ilgili konuşursam birçok kişi sokağa çıkamaz.’ Aslında sokağa çıkamaz değil hapse girer demeliydi. Ertesi gün Erdoğan Davutoğlu’nu tehdit etti. Peki, bu ikili arasında konuşulmadan ne konuda anlaşıldı da Davutoğlu’nun sustuğu döneme girdik.” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu’nun çağrılarına hiç yanıt vermediğini söyleyen Özdağ, “Haziran ve kasım arasında neler oluğunu hep merak ettim ve araştırdım. Bu araştırmaların neticesinde ulaştığım sonuç; bu bombalama ve cinayetler serisinin kurgulandığı oldu. Davutoğlu’na birkaç kez bu dönemi anlatması için çağrıda bulundum.’’ dedi.

“Açıklamazsanız ben açıklayacağım”

Özdağ, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

‘’Bütün Türkiye’nin önünde yalan söylediğiniz ortaya çıktı. Siz aynı zamanda korkak bir siyasetçisiniz. Siyasette bağımsız bir figür olamadınız. Siz Erdoğan’ın koltuğu altında başbakancılık oynadınız. Gerçek başbakan bile değildiniz. O yüzden de kulağından tuttuğu gibi sizi attı. Şimdi de sadece 6’lı masada huzursuzluk çıkartan yüzde 0.2’lik bir partinin genel başkanısınız. Bu anlamda önemsizsiniz. Siz bir dönemin suç ortağısınız. Siz açıklarsanız bu itiraf olacak. Ben açıklayacağım siz açıklamazsanız.’’

‘’Biraz cesur olun ve bize ne oldu anlatın’’

“Türk halkına gerçeği söylemenizi istiyoruz” diyen Özdağ,‘’Kısa bir süre önce bir kahvaltı yaptık. Bu kahvaltıda sizin partinin temsilcilerinden biri vardı. O masada sizin arkadaşınız haziran-kasım arasındaki konuşmalarınızı, bütün olayların faili olarak bir kişinin ismini verdiğinizi söyledi. Demek ki çevrenize bunları anlatıyorsunuz. Kim patlattı bombaları, bu kurgu nasıl yapıldı? Bırakın benim sağlık durumumu. Esas sizin Türk halkına karşı borcunuzu ödemenizi konuşalım. Artık yalan söylemeyin, biraz cesur olun ve bize ne oldu anlatın.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı