news-details

DHL Express Türkiye’den Avrupa’ya üst düzey atama

DHL Express Türkiye CEO’su Mustafa Tonguç, DHL Express Almanya CEO’su olarak atandı. Yeni görevine 1 Haziran itibarıyla başlayacak olan Tonguç, şirketin Avrupa CEO’su Alberto Nobis’e bağlı çalışacak. DHL Express Türkiye’ye yeni bir CEO atanana kadar Mustafa Tonguç Türkiye operasyonuna da başkanlık yapacak ve her iki ülkeden sorumlu olacak.

1997 yılında DHL Almanya Operasyonları’nda göreve başlayan Mustafa Tonguç, Almanya’daki ayrıştırma merkezi ve havaalanında operasyonel alandaki görevlerinin yanı sıra müşteri hizmetleri ekibinin yöneticiliğini de üstlendi. Tonguç, 2011'de Express Avrupa organizasyonu genelinde hizmet kalitesini iyileştirmek amacıyla Avrupa Performans ve Projelerden Sorumlu Genel Müdür rolüne geçti.  

Mustafa Tonguç, 2014’te katıldığı DHL Express Türkiye ekibinde önce Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı ardından da Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini üstlendi. 30 yıla yakın süredir DHL bünyesinde çalışan Tonguç, 2021 Mayıs ayından beri DHL Express Türkiye CEO’su olarak görev yapıyordu. 

Mustafa Tonguç Türkiye’de önemli başarılara imza attı

Mustafa Tonguç, Türkiye’de görev yaptığı süre boyunca şirketin büyümesine önemli katkılarda bulundu. Küresel DHL ağında gelir bazında ilk 30 ülke içerisinde yer alan DHL Express Türkiye, Avrupa’da nakit ve kârlılık açısından ilk 10 ülke arasına girdi. 2019 yılında İstanbul Havaalanı’ndaki Gateaway binasının hizmete girmesinde ve buranın yüksek teknolojik bir merkez haline gelmesinde önemli rol üstlenen Tonguç, DHL Express Türkiye’nin dijitalleşme ve sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarına da hız verdi. Anadolu’daki yatırımlarını artıran şirket, Tonguç’un liderliğinde Türkiye’deki hizmet noktası sayısını yaklaşık 20 katına çıkardı.

Türkiye’den Avrupa’ya lider atamaları yapılıyor

Mustafa Tonguç’un insanlara ve yeteneğe güçlü bir şekilde odaklanması, Avrupa organizasyonuna geçen birçok meslektaşı için de gelişim fırsatları yarattı.

,Hibya Haber Ajansı