news-details

JED heyetinden Başkan Soyer’e ziyaret

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i, Egemenlik Evi’ndeki çalışma ofisinde jeotermal enerji alanındaki şirketleri çatısı altında toplayan Jeotermal Enerji Derneği (JED) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kındap ve dernek üyeleri ziyaret etti.

Başkan Soyer, toplantıda Türkiye’nin yenilenebilir jeotermal enerji kaynaklarından daha fazla yararlanmasını desteklemeleri gerektiğini dile getirerek, “300 gün güneşimiz var diye, dünyanın en güçlü rüzgar potansiyeline sahibiz diye, Komutan Agamemnon’un askerlerini Balçova’daki termal kaynaklarda tedavi ettirmesi ile övünürken, bütün bunları faydaya dönüştürememek kabul edilebilir değil. Bizim için sadece rüzgar ve güneş enerjisi değil, jeotermal de temiz bir enerji kaynağıdır ancak doğru projelerle bu enerji kaynağı kullanılmalıdır.” diye konuştu.

“JED’i de Temiz Enerji Fuarı’nda görmek isteriz”

Büyükşehir Belediyesi olarak 11-13 Mayıs tarihlerinde Wenergy Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı’na ev sahipliği yaptıklarının altını çizen Başkan Soyer, “Jeotermal enerji alanında da bilinç ve farkındalığın artması için Jeotermal Enerji Derneği’ni de fuarımızda görmeyi isteriz.” dedi.

Ali Kındap ise “Derneğimizin en önemli görevi, sektörümüzün tüm paydaşları ile kurumsal ilişkisini güçlendirmek, jeotermal enerjinin sadece elektrik üretiminde değil seracılıktan konut ısıtmasına, termal turizmden meyve sebze kurutmaya kadar pek çok farklı alanda Türk ekonomisine nasıl değer yarattığını anlatmaktır.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı