news-details

Şirket haberleri

ALBRK & ESCAR – VBTS kapsamında şirket paylarına 30 Eylül’e kadar açığa satış ve kredili işlem yasağı getirildi.
ALMAD – Tekirdağ Maden Sahası Bölgesinde bulunan toplamda 11.828 m2’lik arsaların 0,45 milyon TL’ye satın alındığı açıklandı.
ARCLK –  
Şirketin bağlı ortaklıkları Hitachi Home ve Beko PLC tarafından şirkete sırasıyla 19,5 milyon dolar ve 10,6 milyon sterlin tutarında temettü dağıtılmasına karar verildiği açıklandı.
Indesit International JSC ve Whirlpool RUS LLC paylarının 1,6 milyar Ruble karşılığında satın alınma işlemlerinin tamamlandığı açıklandı.
BSOKE – Şirketin sahip olduğu BTCIM’in %4,10’una karşılık gelen 7.374.633 TL adet payın pay başına 29,04 TL fiyatla Batıliman Liman İşletmeleri’ne satışının gerçekleştiği açıklandı.
BRSAN – JCR Eurasia tarafından şirketin Uzun Vadeli Ulusal Notu'nun A (tr)+, Kısa Vadeli Ulusal Notu’nun J1 (tr), Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı ve Yerel Para Notlarını BB, not görünümlerinin stabil olarak belirlendiği açıklandı.
CEMTS – Çelikhane ünitesinde 7 iş günü, haddehane ünitesinde ise 6 iş günü üretime ara verileceği açıklandı.
CMENT – Şirketin %100 bağlı ortaklığı Ege Kırmataş Madencilik’in devralınması suretiyle kolaylaştırılmış usulde birleşmesinin tescil edildiği açıklandı.
COSMO – VBTS kapsamında şirket paylarına 30 Eylül’e kadar internet emir yasağı getirildi.
DAPGM – JCR tarafından şirketin Uzun Vadeli Ulusal Notunun AA- (tr), Kısa Vadeli Ulusal Notunun J1+ (tr), not görünümlerinin Stabil olarak belirlendiği açıklandı.
DNISI – Tire OSB’de kurulu PE Köpük Üretim Tesisi, XPS Köpük Üretim Tesisi ve XPE Köpük Tesisi çatıları üzerinde GES kurulum kararı alındığı açıklandı.
DOGUB – VBTS kapsamında şirket paylarına 30 Eylül’e kadar brüt takas tedbiri getirilirken, açığa satış ve kredili işlem yasağı da 30 Eylül’e kdar uzatıldı.
CRDFA – 90 milyon TL’ye kadar borçlanma aracı ihraç edilmesine karar verildiği açıklandı.
EDIP – Akın Holding tarafından Zeybek Emlak’a kısmi bölünme işleminin tamamlanarak tescil edildiği açıklandı.
EKGYO –
Şirket tarafından ihale edilen  Merkez Ankara Projesi O Blok Tamamlama İnşaatı İşi sözleşmesinin yüklenici ile 208 milyon TL bedelle imzalandığı açıklandı.
İzmir Konak 2. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi’nin Yüklenicisi ile yapılan Sözleşmeye Ek Protokol ile 726 milyon TL olan Asgari Şirket Payı Toplam Gelirinin 996,7 milyon TL’ye yükseltildiği açıklandı.
FORMT – FTSE Russell tarafından  Gelişmekte Olan Avrupa endekslerinde yer alan Türk şirketinin endeks değişiklikleri kapsamında şirketin endeksinin Yatırım Yapılabilir Piyasa  Değeri olan şirket olarak değiştirildiği açıklandı.
GRSEL – Şirket ile Almanya'da yerleşik AGT Bus & Eventlogistik Şirketi arasında yapılan anlaşma kapsamında şirketin otobüs sınıfındaki araçlarıyla Hamburg’da personel ve diğer toplu ulaşım hizmeti verileceği açıklandı.
GWIND – 500 milyon TL’ye kadar borçlanma aracı ihraç edilmesine karar verildiği açıklandı.
HTTBT – Air Connect tarafından şirketin Yolcu Hizmet Sistemleri çözümleri ile muhasebe yazılım çözümlerinin 3 yıl kullanacağı açıklandı.
INVES & VERTU – Sosyal medyada yer alan asılsız haber akışlarının gerçeği yansıtmadığı açıklandı.
KCHOL & AYGAZ & TUPRS – Entek paylarının kısmi bölünme yoluyla TUPRS’a devredilmesine ilişkin pay dönüşüm işlemlerinin bugün başlayacağı açıklandı.
KONTR – Şirket ile Siterm iş ortaklığı olarak girilen Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 100 t/h Kapasiteli Yüksek Basınçlı Su Borulu Buhar Kazanı ihalesinde verilen 179 milyon TL’lik teklifin en iyi teklif olduğu ve ihaleye ilişkin sözleşmenin imzalandığı açıklandı.
MMCAS – Şirketin SGK’ya olan borcu 228.175 TL, Vergi Dairelerine olan toplam borç ise 1,1 milyon olup şirket hesapları üzerine elektronik haciz gönderildiği açıklandı.
OBASE – Halka arzdan elde edilen fonun henüz kullanımının gerçekleşmediği, fonun bankada günlük mevduat işlemleri olarak değerlendirildiği açıklandı.
ORCAY – Şirketin 2022 yıl sonu beklentileri aşağıdaki gibi açıklandı.
2022 Beklentiler

2021 Gerçekleşen

2Ç22 Gerçekleşen

2022 Beklenti

Hasılat

163,7

117,7

350 - 400

Brüt Kâr

15,3

22,6

50 - 75

FAVÖK

9,1

18,1

40 - 60

PEGYO – Şirketin Genel Müdürü Gökhan Özer istifa etmiş olup boşalan görevine Muhammed Halit Sönmez’in atandığı açıklandı.
UNLU – JCR Eurasia tarafından şirketin Uzun Vadeli Ulusal Notu'nun AA (tr)+, Kısa Vadeli Ulusal Notu’nun J1+ (tr), Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı ve Yerel Para Notlarını BB, not görünümlerinin stabil olarak belirlendiği açıklandı.
RNPOL – Halka arzdan elde edilen fonun 44,8 milyon TL’sinin finansal borç ödemelerinde, 26,5 milyon TL’sinin işletme sermayesi ihtiyacında, 2,5 milyon TL’sinin GES yatırımında kullanıldığı açıklandı.
SMRTG – İzmir’de devam eden 1.200 MW kapasiteli hücre ve 1.200 MW kapasiteli güneş paneli yatırımlarına ek olarak 3.600MW kapasiteli tam entegre güneş paneli üretim tesisi kurmak için, altyapı ve temiz teknoloji projelerinin satın alınması, geliştirilmesi, finansmanı ve uygulanması, kendi varlıklarının yönetimi üzerine Avrupa merkezli faaliyet gösteren ve bir vakıf kuruluşuna ait yeşil enerji ve teknoloji firması ile şirket arasında mutabakat zaptı imzalandığı açıklandı.
PSDTC – TARKEM'in gerçekleştirdiği sermaye artırımının ilk taksidinin ödenmesi sonrasında, sermayenin %75’lik bakiyesinin 2 taksitte ödenmesine karar verildiği açıklandı.
TSPOR – Futbolcusu Andreas Evald Cornelius'un  FC Kobenhavn’a 6 milyon euroya transfer edildiği açıklandı.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı