news-details

İzmir’de kız çocuklarına coşkulu kutlama

Kadın Dostu Kent unvanlı İzmir’de 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü coşkuyla kutlandı. Örnekköy Sosyal Projeler Yerleşkesi’nde düzenlenen buluşmada aileler ve kız çocukları eğlenceye doydu.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından “Kadın Dostu Kent” ilan edilen İzmir'de, her çocuğun cinsiyet ayrımı gözetmeksizin eşit ve aynı haklara sahip olması için çalışmalarını sürdüren  Büyükşehir Belediyesi, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nü kutladı. Örnekköy Sosyal Projeler Yerleşkesi’nde düzenlenen buluşmada kız çocukları ve aileleri doyasıya eğlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliğe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Nilay Kökkılınç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanı Anıl Kaçar ile çok sayıda aile çocukla rıyla katıldı. Dünya Kız Çocukları Günü’nde ritim, yaratıcı drama,  zumba performanslarına yer verilirken seramik ve boyama atölyeleri yapıldı.
Tören sonunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Nilay Kökkılınç ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanı Anıl Kaçar performans sergileyen gruplara sertifikalarını verdi.

Kız çocukları hayallerinden vazgeçmesin
Kız çocuklarının her alanda var olabileceğine dikkat çekmek amacıyla Soma Zafer Kız Futbol Takımı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nden taekwondo, judo, okçuluk ve eskrim sporları ile ilgilenen kız çocukları ve Kemalpaşa Belediyesi Nif Çocuk Orkestrasının katılımlarıyla gerçekleştirilen etkinlikte sahne kız çocuklarınındı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Judo branşında Ümitler Türkiye İkincisi, Ümitler Avrupa ve Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil eden ve ayrıca Ümitler Dünya Şampiyonasında üçüncü olan Merve Alkış ve Taekwondo branşında 8 kez Türkiye şampiyonu, 7 kez Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü, Avrupa Ümitler Taekwondo Şampiyonasında üçüncü, 2018 Dünya Başkanlık Kupası’nda ikinci ve Balkan Şampiyonası’nda şampiyon olan Esra Akbulak etkinlikte sahne alarak kadınlara ve kız çocuklarına sporun her dalında fırsat eşitliği yaratılmasının önemini vurguladı.
Etkinlikte, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Gününe özel olarak kız çocukları tarafından “Biz Kız Çocukları” isimli bir tiyatro oyunu da sahnelendi.
Hibya Haber Ajansı