news-details

Altının toparlanma çabası kısıtlı kaldı

Altın iki gündür toparlanma yönündeki çabasını sürdürürken, dünkü seansı yeşilde tamamlamayı başardı. 1959 dolar/on seviyesinden seansa başlayan sarı maden, seans içinde elde ettiği kazanımlarla 1975 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak son bir haftanın en yüksek seviyesini kaydetti. Gün sonuna kadar bu seviyede kalmayı başaramayan sarı maden, seansı yine de 1962 dolar/onstan tamamlayarak yüzde 0,2 kazançla günü kapattı.

 

Gümüş altınla benzer şekilde kazançlı bir günü geride bırakmasının yanı sıra, altına kıyasla daha fazla kazanç elde ettiği bir günü geride bıraktı. 23,19 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, yukarı doğru hareket ettiği günde 23,51 dolar/ons seviyesinden kapanış yaparak yüzde 1,4 kazancı hanesine yazmış oldu.

 

Platin dünkü seansta satıcılı seyrettiği günde altı haftanın ardından 1000 dolar/onsun altına indiği bir seansı geride bıraktı. 1024 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, 999 dolar/onstan günü tamamlayarak yüzde 2,4 kaybı hanesine yazmış oldu.

 

Paladyum dünkü seansı da kayıpla tamamlarken, üst üste üçüncü seansı kayıpla tamamlamış oldu.1399 dolar/ons seviyesinden güne başlayan paladyum, 1358 dolar/onstan günü tamamlayarak yüzde 2,9 kaybı hanesine yazarak günü kapattı.

Kaynak TROY

,Hibya Haber Ajansı